Handledarkurs

Avser du att komplettera dina körlektioner med privat övningskörning är det viktigt att veta vilka regler som gäller.

Sedan år 2006 är det nämligen lag på att alla handledare och elever ska gå en så kallad handledarutbildning (kallas även för introduktionsutbildning) innan ni får övningsköra tillsammans.

Introduktionskurser för handledare och elever kom till för att minimera antalet olyckor vid privat övningskörning. 


När ni går en utbildning hos oss på Mala Trafikskola får du chansen att få svar på dina frågor om övningskörningen, säkerhet samt att du även får tips och råd kring elevens mängdträning hemma.

 

Kursen är obligatorisk för att få övningsköra privat.Tänk på att den blivande handledaren och eleven före eller efter utbildningen själva ska ansöka om att bli godkända hos Transportstyrelsen.

 Efter genomgången kurs rapporteras deltagarna till Transportstyrelsen av trafikskolan.


Vi bjuder även på fika och du får möjlighet att prata med andra som också ska övningsköra privat. Kom gärna ihåg att vara i tid då vi inte kan starta innan alla kommit.Vår handledarutbildning hålls i vår utbildningslokal på Norra Station i Hässleholm.

Handledarkurs
Fredag 24 Juli 17:00-20:15, Mejla där du skriver ditt namn och Personnr för rapportering Till Transportstyrelsen ifall du vill vara med.
Du ska även Swisha.Rabaterat Avgiften 280 Kr/person till 1234819637.
Välkomna!

Du kan fylla in ansökan om handledarskap genom att fylla i blanketten hos Transportstyrelsen innan(spara tid)eller efter kursen. Ansök om handledarskap

Vi kan ta emot 16 deltagare per utbildningstillfälle. Medtag legitimation.

Kom ihåg att vara i tid(20 min innan)då vi inte kan starta innan alla har kommit.