top of page

På Mala trafikskola erbjuder vi Dig sju lärarledda och obligatoriska teorilektioner enligt schema.

Lärarledda teorilektioner hålls i teorisalen på Trafikskolan i Norra Station. Under lektionerna följer vi läroboken som presenteras genom presentationsprogrammen Keynote, Microsoft Powerpoint, Word och Apple AirPlay som visas på storbild. Vi utför dessutom undervisningen på en Anteckningstavla för att närmare förklara teoretiska koncept. Hos Mala trafikskola kan Du även träna på teoriprovet på våra datorer under kontorstid. Du kan även hämta STR Appen, där du kan träna teori och svara på alla tester var du än befinner dig. 

Vi hjälper dig med att finna rätt undervisningsmaterial och vägleder dig i hur du på ett effektivt sätt använder STR:s teoriprogram 'Elevcentralen' och material i form av böcker, broschyrer och häften.

Skolans Undervisningsplan kan du läsa här.

Nya regler för körkort från den 1 mars 2020

Förändringarna handlar främst om att kunskapsprovet ska vara godkänt innan körprov får göras. Det gäller alla körkortsbehörigheter. Giltighetstiden för kunskapsprov behörighet B förlängs från två till fyra månader.

Självvärdering av kunskaper


En god grund är förstås att Du läst igenom läroboken och även varit närvarande på de lärarledda teorilektionerna. Alla som är inskrivna hos oss, behöver redovisa att de har tillräckligt goda teorikunskaper innan de skickas på prov. Vi kontrollerar alla elevers kunskapsnivå genom STR-TK-programmet i våra datorer. Den digitala boken 'Köra Bil' är en del av STR:s officiella utbildningsmaterial och ingår i våra digitala produkter som alltid är tillgängliga på mobilen och plattan via appen Körkort nu med elevcentralen eller datorn via elevcentralen.se. Här får du all teori från körskolan fast på dina villkor, en checklista med alla steg du behöver, teoritester och möjligheten att enkelt boka och avboka lektioner. Materialet består av tusentals frågor som ständigt blir fler och hundratals filmer och övningar – alltid uppdaterade och granskade av trafiklärare för att du ska lyckas. Sluttesterna är utformade för att likna det verkliga teoriprovet. Visst låter det bra?

När Du är godkänd hos oss på Elevcentralens slutprov, hjälper vi Dig att boka teoriprovet hos Trafikverket.

bottom of page